LEUVEN: Scholier in aanvaring met steward van fakbar

Een minderjarige die van de krokusvakantie gebruik maakte om even van de nachtelijke studentensfeer te genieten, kwam in aanvaring met de fakbarstewards in de Tiensestraat.

Bron: Politie Leuven

De scholier wilde absoluut in de fakbar binnen, maar werd de toegang geweigerd omdat hij geen studentenkaart kon voorleggen. In de fakbars mogen enkel bezoekers binnen die een studentenkaart kunnen voorleggen. Na enige discussie en toen de scholier merkte dat aandringen toch geen zin had, zette hij zijn weg verder.

Tijdens de krokusvakantie gooien heel wat scholieren zich traditioneel een nachtje in het studentenleven. Het krokusverlof wordt in studentenmiddens de ‘kinnekesweek’ genoemd net omdat zoveel scholieren zich tussen de studenten mengen. Dat geeft wel eens aanleiding tot conflicten tussen scholieren en studenten en verhoogt het risico op uitgaansoverlast. Vooral donderdag wordt een groot aantal scholieren verwacht om tijdens de traditionele uitgaansnacht van de studenten mee te komen feesten. De politie zet die nacht verschillende extra overlastpatrouilles in.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel