LEUVEN: Schaatsen op Oude Markt voor San Roque in Filipijnen

Morgen opent de schaatspiste op de Oude Markt de deuren voor het publiek. Bij Leuven Actueel liep een bericht binnnen dat de organisatoren een deel van de opbrengst zullen afstaan aan het goede doel, met name ‘Roofs for San Roque’. Dat is het dorp in de Filipijnen waar Leuvenaar Omer Hoylaerts zijn huis verloor door tyfoon Haiyan. “Ik keer zelf nooit meer terug naar de Filipijnen maar het zou fijn zijn als de school en de kerk heropgebouwd kunnen worden”, aldus Omer Hoylaerts.

Er werd gekozen voor ‘Roofs for San Roque’. Dat is het dorp waar Leuvenaar Omer Hoylaerts tot voor kort woonde met zijn Filipijnse vrouw en zijn zoontje Dylan. Onder meer de kerk en de school in San Roque liepen zware schade op bij de doortocht van tyfoon Haiyan. De Oude Markt wil Omer en het dorp nu steunen door op 21 en 29 december te schaatsen voor San Roque. Ook op 3 januari wordt de actie nog eens herhaald. Schaatsen voor het goede doel op de ijspiste op de Oude Markt vindt telkens plaats van 10 tot 12 uur.  

Geen verkeerde vingers

Omer Hoylaerts liet eerder in een interview met Leuven Actueel al optekenen dat hij San Roque wil steunen bij de opbouw van het dorp, met de school en de kerk als prioriteiten. “Omdat ik de mensen daar heel goed ken, ben ik ook zeker dat het geld goed terecht zal komen en juist besteed zal worden. Dat is belangrijk want in de Filipijnen blijft er geregeld geld, ook noodhulp, plakken aan de verkeerde vingers. Dat zal met schaatsen voor San Roque zeker niet het geval zijn”, klinkt het. #leuven

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel