LEUVEN: Schaatsbaan op Oude Markt neemt jaar pauze

Deze winter zal er geen schaatsbaan op de Oude Markt staan. Door het afhaken van een hoofdsponsor blijkt de IJspiste budgettair niet haalbaar. Na overleg met de stad Leuven en vzw Oude Markt besliste initiatiefnemer Dotremont om een jaartje over te slaan.

“De plannen om de schaatspiste uit te breiden en nog attractiever te maken, blijven een jaartje in de koelkast zitten”, zegt Evert Thys, secretaris van vzw Oude Markt. “Maar uitstel is geen afstel. Ook het plan om nog ecologischer uit de hoek te komen, blijven bestaan. Alle partijen betreuren het dat er dit jaar geen IJspiste op de Oude Markt zal staan, maar we engageren ons allemaal om in 2015 nog sterker voor de dag te komen.

De vzw Oude Markt benadrukt overigens dat de beslissing geen enkele invloed heeft op de traditie van de Countdown op oudjaar. “Veilig en gezellig aftellen naar het nieuwe jaar is een echte klassieker geworden op de Oude Markt”, zegt Evert Thys. “Vele duizenden bezoekers kijken er naar uit om samen met ons 2014 feestelijk uit te zwaaien onder het befaamde brugpodium.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel