LEUVEN: Sabine Bovend’aerde nieuwe voorzitter van Open Vld Leuven

Op 14 november 2014 werd gemeenteraadslid Sabine Bovend’aerde verkozen tot voorzitter van Open Vld regio Leuven.  De regio omvat de afdelingen Bertem, Bierbeek, Herent, Huldenberg, Kortenberg, Leuven, Oud-Heverlee en Tervuren. 

De Leuvense politica beseft dat haar partij de komende jaren voor heel wat uitdagingen staat, maar kan naar eigen zeggen rekenen op een ambitieus en krachtdadig team. Joël Vander Elst, uittredend regiovoorzitter en schepen te Bertem, werd verkozen als ondervoorzitter.  Walter Frooninckx, OCMW-raadslid uit Bierbeek, en Dennis Holbrechts uit Bertem zijn de nieuwe secretaris en penningmeester.  Jo Robbelein  uit Leuven werd aangeduid als politiek secretaris en Karl Boumans, gemeenteraadslid in Herent, zal instaan voor vormingen en de interne en externe communicatie van het regiobestuur. 

“Met deze dynamische groep wil ik in de eerste plaats inzetten op de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen en ervoor zorgen we vanuit onze regio sterker kunnen wegen op deze verschillende bestuursniveaus”, stelt Bovend’aerde. 

Kinderopvang

Ze is zich er echter van bewust dat dit enkel en alleen kan indien ze kan rekenen op een sterke lokale en provinciale basis. Bovend’aerde wil ook inzetten op mobiliteit en kinderopvang. “Het is belangrijk om gemeenschappelijke standpunten en oplossingen te zoeken voor prangende  problemen die over de gemeentegrenzen heen gaan zoals het gebrek aan kinderopvang en de mobiliteitsknoop.  Communicatie over openbare werken is ook een aandachtspunt, zowel naar burgers als naar handelaars toe.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel