LEUVEN: Ronny Van Geneugden niet langer coach van OHL

Het was de kroniek van een aangekondigd einde maar toch duurde het behoorlijk lang vooraleer OHL coach Ronny Van Geneugden bedankte voor bewezen diensten. Deze namiddag werd de knoop definitief doorgehakt in onderling overleg.

Ronny Van Geneugden is niet langer de trainer van eersteklasser OHL. De club en de coach maakten in onderling overleg een einde aan hun samenwerking. Het ontslag van Van Geneugden komt er nadat OHL in de kelder van de Jupiler League was gezakt. Tweede trainer Herman Vermeulen, nog maar pas aan de slag bij de club na het ontslag van T2 Arnold Rijsenburg, neemt de leiding voorlopig over in afwachting van een nieuwe trainer.

“Na de ongelukkige nederlaag op Charleroi en gelet op de huidige positie in het klassement hebben OHL en Ronny Van Geneugden in onderling overleg beslist om een einde te maken aan de samenwerking’,verspreidde OHL via persagentschap Belga. “OHL benadrukt dat het met pijn in het hart afscheid neemt van Van Geneugden. De Limburger verdient immers een standbeeld voor het fantastische werk dat hij de afgelopen 3,5 seizoenen aan Den Dreef verrichtte. De Limburger leidde OHL al in zijn eerste seizoen naar de titel in tweede klasse. Nadien schreef hij tot twee keer geschiedenis door Leuven evenveel seizoenen in eerste klasse te houden. Vorig seizoen prijkte OHL zelfs enkele weken in de top 3 en had het met Sawaneh Ibou de topscorer in huis.”

Mooie woorden maar ondertussen vertoeft OHL wel op de voorlaatste plaats in het klassement. Het blijft maar de vraag of de nieuwe trainer de club naar een veilige plaats kan loodsen. Een injectie van extra kwaliteit in de spelersgroep zou alvast geen kwaad kunnen bij OHL.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel