LEUVEN: Robert Francis op 16 mei in Het Depot

Robert Francis komt op 16 mei naar Het Depot in Leuven. De Amerikaanse singer-songwriter Robert Francis brak in 2010 door in Europa met de single ‘Junebug’. Dit voorjaar brengt hij een nieuw album uit dat hij op een uitgebreide Europese tour komt voorstellen.

‘Heaven’ is een koortsachtige reis doorheen het emotionele tumult van de jeugd. Het is een album dat verschillende genres behelst maar toch uniek is door het specifieke stemgeluid van Robert Francis.

In april 2010 speelde hij het voorprogramma van John Butler Trio (die op 6 mei voor een uitverkocht Depot zullen spelen) in de AB alwaar hij een maand eerder als main act te bewoneren was. Hij liet nogal een indruk na: “Heel wat mensen zullen het zich de komende weken beklagen dat ze dit concert gemist hebben. Het vuur waarmee het 23-jarige talent op het podium van de AB Club verscheen, liet een verschroeiende indruk na.” (damusic) Ook het Depot kwam hij al eens verwarmen met zijn prachtige luisterliedjes die doen denken aan Bon Iver en Ray La Montagne. Dat komt hij op 16 mei nog eens overdoen.

PRAKTISCH

Het Depot Foyer | Martelarenplein 12
20.00u | €11 – €13
Cultuurkaart KU Leuven: €9 – €11

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel