LEUVEN: Rijbewijzen ingetrokken van bestuurders onder invloed

De Leuvense politie werd afgelopen weekend geconfronteerd met enkele bestuurders onder invloed. Een overzicht.

Tijdens een patrouille troffen agenten zondagochtend rond 2 uur een huilende dame aan op de afrit van de E314 (richting Limburg) in Kessel-Lo. De dame verklaarde ruzie gehad te hebben met haar vriend, waarna deze haar uit de wagen zette. De man, een 34-jarige uit Zutendaal, belde echter op dat moment dat hij onderweg was om haar op te pikken. Toen de man aankwam, merkten de agenten een alcoholgeur op. Ze lieten hem een ademtest afleggen, die positief resulteerde. Hij moest zijn rijbewijs voor 6 uur afgeven. De ruzie tussen het koppel was intussen bijgelegd en de politie zette hen af aan een hotel in Leuven om de nacht door te brengen aangezien ze niet naar huis geraakten.

Zondagochtend rond 5 uur werd een 28-jarige jongedame uit Leuven aan de kant gezet op de Tiensevest omdat ze voortdurend naar links uitweek met haar wapen. Ze legde een positieve ademtest af. Haar rijbewijs werd ingetrokken voor 6 uur.

Zondagochtend even voor 6 uur trok een bestuurder de aandacht van de politie nadat hij aan hoge snelheid op de Tiensestraat en de Tiensesteenweg reed. Hij werd aan de Kant gezet in de Koning Albertlaan in Kessel-Lo. De 21-jarige jongeman uit Lubbeek legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.

Bron: Politie Leuven

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel