LEUVEN: Renate Hufkens eerste opvolger op N-VA Kamerlijst

Het Provinciaal Kiescollege van N-VA Vlaams-Brabant heeft de zogenaamde ‘beschermde plaatsen’ in.gevuld Dat zijn plaatsen die – op basis van de verkiezingsuitslag van 2010 – verkiesbaar zijn. Leuvens gemeenteraadslid Renate Hufkens is eerste opvolger op de Kamerlijst.

Kamerlid en N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts trekt de lijst voor het Vlaamse Parlement. Nadia Sminate, Kamerlid en schepen in Londerzeel en Piet De Bruyn, Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid in Rotselaar, staan op plaatsen twee en drie van de Vlaamse kieslijst. De Leuvense ondernemer Lorin Parys staat op plaats vier, gevolgd door Lieve Maes, senator en gemeenteraadslid in Zaventem. Bart Nevens, eerste schepen in Kortenberg en Dirk Brankaer, de burgemeester van Overijse, staan op plaatsen zes en zeven van de Vlaamse kieslijst. De laatste beschermde plaats wordt ingenomen door Veerle Geerinckx, eerste schepen in Zemst en fractiemedewerker in het Vlaams Parlement. Willy Segers, burgemeester van Dilbeek en Vlaams Parlementslid, zet zijn schouders onderaan de Vlaamse lijst als lijstduwer. Eerste opvolger is arts Peter Persyn uit Leefdaal, werkzaam in de thuiszorg en voordien in de ontwikkelingssamenwerking. 

Renate Hufkens

Ook de beschermde plaatsen voor de Kamerlijst werden gisteren ingevuld. Vorige week raakte al bekend dat Theo Francken, Kamerlid en burgemeester van Lubbeek de Kamerlijst zal trekken in Vlaams-Brabant. Kamerlid en advocate Kristien Van Vaerenbergh staat op de tweede plaats. Op de derde plaats staat Hendrik Vuye, professor staatsrecht aan de Universiteit van Namen. Jan Spooren, burgemeester in Tervuren en secretaris-generaal van het Europees Platform voor revalidatie, staat op de vierde plaats van de Kamerlijst. Inez Deconinck, schepen in Opwijk en Sonia Van Laere, provincieraadslid uit Huldenberg, staan op plaatsen vijf en zes. De Kamerlijst wordt geduwd door Luc Deconinck, de burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw. Renate Hufkens, gemeenteraadslid in Leuven en kabinetsmedewerker van minister Geert Bourgeois, is eerste opvolger.

Op zaterdag 22 februari liggen de volledige kieslijsten voor op de partijraad van de N-VA, het hoogste partijorgaan na het Congres, om daar definitief goedgekeurd te worden.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel