LEUVEN: Rector Torfs deelt chocomelk uit aan Ladeuzebib

De Leuvense studentenkoepel LOKO sluit vandaag ‘SOS Blok’ af. Rector Rik Torfs komt om 15 uur naar de Centrale Bibliotheek om warme chocolademelk te verdelen. “En troost te bieden waar nodig”, lacht de rector. De voorbije weken hielp LOKO zo’n 1.000 studenten, met steun van de KU Leuven en vzw Ecolife.

LOKO deed de afgelopen weken klusjes voor heel wat studenten. Studentenvertegenwoordigers en vrijwilligers stonden ten dienste van alle studenten die een verzoekje hadden en dat op Facebook deelden. “Dat ging van koken tot de afwas doen, massages geven en smoothies brengen. Dagelijks kwamen zo’n 10 à 15 oproepen binnen waar telkens meerdere studenten mee geholpen werden”, stelt Rien Hoeyberghs, voorzitter van LOKO.

Soep

Elke dinsdag en donderdag waren soepbedelingen gepland aan de grootste universiteitsbibliotheken. Het budget daarvoor kwam van de Dienst Studentenvoorzieningen van de KU Leuven en de vzw Ecolife, die mensen uitdaagt om over te schakelen op een ecologische manier van leven. Elke middag werden zo’n 150 porties verdeeld.

Bloklied

Naar schatting werden zo’n 1.000 studenten de afgelopen twee weken uit de nood geholpen. Op het hoofdkwartier van LOKO schreven enkele medewerkers ook een lied op de melodie van ‘Ik wil je’ van De Kreuners. Dat lied is intussen al meer dan 5.000 keer bekeken op Youtube. Radio Scorpio belde Walter Grootaers op voor een reactie. Zijn juryrapport was positief, maar hij raadde aan “te blijven oefenen”.

Studenten kunnen de komende week nog altijd terecht in de vergaderzalen op het LOKO-kantoor in de ‘s Meiersstraat om er elke weekdag te studeren tijdens blok en examens van 10 tot 22 uur.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel