LEUVEN: Provincie steunt erfgoedprojecten in Leuven

De provincie Vlaams-Brabant geeft in totaal 54.287 euro steun aan verschillende erfgoedprojecten.

“Waardevolle projecten die ons rijke erfgoed, zowel historisch als archeologisch, onderzoeken of ontsluiten krijgen van ons een steuntje in de rug”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur.

In het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in Vlaams-Brabant worden volgende projecten gesubsidieerd:

– KU[N]ST Leuven ontvangt 6.250 euro voor het project over Vesalius en het menselijk lichaam. De 500ste verjaardag van de wereldberoemde anatoom Andreas Vesalius wordt gevierd met een stadsbreed project. Centraal daarin staat de tentoonstelling ‘Lijf en leden. Vesalius en het theater van de anatomie’ in M- Museum Leuven.

– Cultureel Erfgoed Annuntiaten Heverlee vzw ontvangt 4.000 euro voor de uitwerking van ‘Erfweg’. Deze culturele archiefinstelling wil met dit project via app wandel- en fietsroutes ontwikkelen in de regio ten zuiden van Leuven.

– Voor de realisatie van een project over het verleden en het erfgoed van STUK ontvangt STUK Kunstencentrum vzw uit Leuven een subsidie van 12.500 euro. Het project bestaat uit de uitgave van een publicatie, een multimediale tentoonstelling, een feestweek en een kleinschalig artistiek programma dat enkele belangrijke stukken uit het STUK verleden opnieuw laat opvoeren voor het publiek van vandaag.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel