LEUVEN: Politie waarschuwt voor jonge dievegges

Handelaars kijken maar beter goed uit de doppen wanneer ze klanten informeren. De voorbije weken doken in het centrum van Leuven in verschillende winkels twee jonge meisjes van het zigeunertype op die de verkoopster aan de praat hielden. Terwijl het duo haar aan het lijntje hield, probeerde een derde meisje elders in de winkel of in het privégedeelte iets te stelen. In minstens twee gevallen slaagden de jonge daders in hun opzet.

De politie heeft een onderzoek ingesteld. Daarvoor worden onder meer de beelden van de bewakingscamera’s gebruikt. Daarop is te zien dat de meisjes hun actie goed voorbereiden. Ze begeven zich van de ene winkel naar de andere waarbij ze duidelijk goed observeren. Ze pikken er vervolgens de winkels uit waar slechts één verkoopster aan het werk is.

In minstens twee zaken in het centrum konden de meisjes al buit maken. In een telefoonwinkel vroegen twee van hen informatie over een bepaald toestel. Terwijl de verkoopster uitleg gaf, werd ze uit het zicht van de kassa gehouden. Daarvan maakte een derde meisje, dat onopgemerkt de winkel was binnen gekomen, gebruik om geld uit de kassa te stelen. In een kledingwinkel wist het derde meisje onopgemerkt in het privégedeelte achter de winkel binnen te glippen, terwijl de andere twee de verkoopster aan de praat hielden. Toen de meisjes weg waren stelde de verkoopster vast dat het geld uit haar handtas, die in het privégedeelte stond, was verdwenen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel