LEUVEN: Politie pakt 9 personen op tijdens controle

Vrijdagnacht organiseerde de politie opnieuw een uitgebreide controle in het uitgaanscentrum. Daarbij werden inspecteurs in uniform en burger ingezet evenals de drughond. 9 personen moesten een nachtje in de cel doorbrengen. Er werden een twintigtal pv’s opgesteld waaronder 3 voor illegaal verblijf in het land en 6 voor drugsbezit.

De overlastactie startte ook dit keer in de stationsbuurt. De ploegen die in en rond het station controleerden troffen 2 personen aan die illegaal in ons land verblijven. Eén van hen was in bezit van een gebruikshoeveelheid drugs. De tweede stond geseind voor verhoor in het raam van een lopend onderzoek. De man was bovendien gekend wegens zijn betrokkenheid bij eerdere feiten van zakkenrollerij. De drie werden overgebracht naar het politiecommissariaat.

Een minderjarige (17 jaar) die door de voetgangerstunnel fietste bleek onder invloed van alcohol te zijn. Toen hij de politiecontrole opmerkte probeerde hij er nog vandoor te gaan, maar kwam daarbij zonder erg ten val. Hij werd later op de avond door zijn ouders opgehaald in het commissariaat. Een andere minderjarige werd aangetroffen in bezit van een fles sterke drank die hij net had gekocht in een nachtwinkel. Er werd pv opgesteld ten laste van de nachtwinkeluitbater.

De rest van de nacht patrouilleerden de overlastpatrouilles in het uitgaanscentrum. Daar werden nog eens een zeventigtal personen en verschillende wagens gecontroleerd.

Eén illegaal die op de Oude Markt werd aangetroffen, werd overgebracht naar het commissariaat. De patrouilles stelden 6 pv’s op wegens het bezit van drugs waaronder cannabis en XTC.  Een persoon die een portier van een café bedreigde met een mes omdat hem de toegang werd geweigerd, een jonge man die de boel op stelten probeerde te zetten en 3 mannen die openbaar dronken waren, moesten de nacht doorbrengen in de cel en kregen alleen een pv. Er werden ook een processen-verbaal uitgeschreven inzake verkeer. In 3 gevallen ging het om bestuurders die te veel hadden gedronken. De drughond tenslotte droeg ook zijn steentje bij. Hij vond in één wagen een hoeveelheid drugs.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel