LEUVEN: Politie op zoek naar verdacht duo

De Leuvense politie is op zoek naar twee onbekende mannen, beiden vooraan in de 20, die geen Nederlands praten. Het duo was maandag op rooftocht in verschillende gebouwen op de Diestsesteenweg.

Bron: Politie Leuven

De verdachte mannen gingen er maandag vandoor met de gsm van een vrouwelijke bediende in een interimkantoor op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo.  Het tweetal stond tijdens de middagpauze aan de deur van het kantoor.  De dame liet hen binnen. Ze vroegen de bediende op te zoeken of er tandartsen in de buurt waren. De vrouw zei hen niet te kunnen helpen. Toen de twee weer weg waren, stelde de bediende vast dat haar gsm verdwenen was. Een andere bediende wist te vertellen dat een van de twee verdachten eerder op de dag al in het kantoor was geweest. De verdachte keek toen even rond en maakte duidelijk dat hij later zou terug komen met iemand die Engels praatte.

Wellicht de twee zelfde mannen liepen ook binnen in een winkel in beddengoed op de Diestsesteenweg. Ze liepen richting bureelruimte en vroegen de verantwoordelijke van de winkel om koffie. De winkelbediende vertrouwde de mannen niet en wist hen weer naar buiten te werken. Ook in de gebouwen van de dienst diversiteit en integratie van de stad liep het tweetal binnen. Ze negeerden de onthaalmedewerker en liepen zonder iets te zeggen naar de eerste verdieping waar het personeel van de dienst werkt. Ze keken rond tot iemand van het personeel hen verwijderde. Zonder nog iets te zeggen verlieten ze het gebouw.

Wie verdachte getuige is van gelijkaardige verdachte gedragingen, wordt gevraagd onmiddellijk de politie te bellen. De voorbije maanden werd er in de buurt van de Diestsesteenweg en het De Becker Remyplein in Kessel-Lo op verschillende plaatsen ingebroken.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel