LEUVEN: Politie onderzoekt inbraken

De Leuvense politie is een onderzoek begonnen naar enkele inbraken.

Bron: Politie Leuven

Even na middernacht meldde een bewoner uit de Boomgaardenstraat in Wilsele, dat hij twee onbekende mannen in de tuin van de buren zag rondhangen. Toen de verdachten doorhadden dat ze werden opgemerkt, gingen ze ervandoor. De politie organiseerde nog een speuractie naar de twee jonge mannen die volgens de getuige beiden sportief gekleed waren. Er konden echter geen verdachten meer worden aangetroffen. Uit het onderzoek bleek dat het duo de woning was binnengeglipt via de niet-slotvaste achterdeur. De buit bestond uit cash geld.

Op de Aarschotsesteenweg in Wilsele werd via de tuin ingebroken in een woning. De indringer kwam makkelijk binnen via de niet-slotvaste achterdeur. Verschillende kasten waren blijven open staan nadat ze werden doorzocht. Wat er juist werd gestolen was niet meteen duidelijk.

Toen de bewoonster van een appartement in de Hertogstraat in Heverlee na enkele dagen afwezigheid thuis kwam, stelde ze vast dat er was ingebroken. Het cilinderslot van de voordeur was afgebroken. Het appartement werd volledig doorzocht. Er werd niets gestolen.

Twee onbekenden braken de voorbije nacht binnen in hotel Industrie op het Martelarenplein. De verdachten maakten gebruik van een kleine koevoet om een raam te forceren. Eenmaal in het horecagedeelte forceerden ze de geldwisselautomaat. Deze was echter leeg zodat er geen buit kon worden gemaakt. Vervolgens probeerden ze de bingo open te breken, maar dat lukte niet. Het tweetal ging er daarna zonder buit vandoor. De politie heeft een onderzoek opgestart. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van beelden van de bewakingscamera’s.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel