LEUVEN: Politie onderzoekt inbraken

De Leuvense politie is een onderzoek begonnen naar enkele inbraken.

Bron: Politie Leuven

Woensdag werd ingebroken in een woning in de Esplanadelaan in Leuven. De dader forceerde de rolluik van de achterdeur en openden vervolgens de achterdeur. De ganse woning werd doorzocht. Ze lieten heel wat wanorde na. De dader ging aan de haal met een laptop, een notebook, een fotoapparaat, een scheerapparaat en juwelen.

In de Leming in Leuven hebben onbekenden geprobeerd in te breken in een huis door ramen in te slaan. Omdat deze echter gemaakt waren van veiligheidsglas slaagden de daders niet in hun opzet.

Op de Naamsesteenweg in Heverlee hebben drie daders geprobeerd in te breken in een krantenwinkel. Ze probeerden de voordeur te forceren, maar maakten daarbij lawaai waardoor de eigenaar van de zaak gewekt werd. Deze kwam naar beneden en zag de drie nog net weglopen.

In de Mechelsestraat in Leuven wandelde een dief woensdagavond een woning binnen via de voordeur. Hij nam een laptop uit de hall en vertrok weer. De eigenares was even verderop naar de nachtwinkel en had de voordeur open gelaten zodat de katten binnen konden komen. Haar zus was op dat moment op de eerste verdieping van de woning. Toen deze gestommel hoorde in de gang, riep ze op haar zus en ging kijken, maar zag een man in de gang staan. Deze zette het op een lopen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel