LEUVEN: Politie onderzoekt inbraken

De politie is een onderzoek begonnen naar enkele inbraken. Er werd onder meer geprobeerd om in te breken in een bedrijf in de Technologielaan in Haasrode.

Een bewoner van de Fonteinstraat zag zaterdagavond twee onbekenden over een muurtje van de woning van de overburen klimmen. Enkele minuten later zag hij hen weerkeren en er vandoor gaan. De politie stelde vast dat op de binnenkoer van de woning een ladder tegen de gevel stond. Via die ladder kwamen de onbekenden aan het raam op de eerste verdieping, dat werd geforceerd. De woning bleek doorzocht te zijn. De inhoud van kasten en schuiven lag op de vloer. De juiste omvang van de buit is niet bekend. Volgens de getuige waren de indringers een man en een vrouw, beiden van begin 20.

Vrijdag omstreeks middernacht werd geprobeerd in te breken in een bedrijf op de Technologielaan in Haasrode. De indringer wist een raam aan de voorzijde van het pand te forceren. Toen hij het raam open duwde, ging het inbraakalarm af. Daarop zette de man het op een lopen. Enkele mensen die in de in een naburig bedrijf aan het kuisen waren, zagen een manspersoon wegwandelen. Aan de hand van de persoonsbeschrijving die zij gaven, kon de politie even later een verdachte oppakken. De man, die de Spaanse nationaliteit had, werd overgebracht naar het commissariaat. De lokale recherche zette het onderzoek verder. Het parket werd van de feiten in kennis gesteld.

De bewoonster van een woning in de Processiestraat in Wilsele merkte vrijdagnacht dat in het glas van haar voordeur een gat zat. Een inbreker had geprobeerd het rolluik dat voor de deur zat omhoog te wrikken. Daarin was hij deels geslaagd, waarna hij een gat maakte in het glas. Het gat was echter te klein om de woning binnen te dringen, waarna de inbreker er onverrichter zake vandoor ging. De bewoonster, die op het ogenblik van de feiten thuis was, had helemaal niets gehoord. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel