LEUVEN: Politie legt kotfeesten stil

Vannacht rond half een werd een kotfeestje in de Noormannenstraat in Leuven stilgelegd vanwege geluidsoverlast. Een buurtbewoner had de politie gebeld.

Toen deze ter plaatse kwamen, stelden ze vast dat de muziek heel erg luid stond en veel overlast veroorzaakte voor de ganse straat. De muziek werd stil gelegd en de verantwoordelijke van het feestje, een 22-jarige jongeman uit Mechelen, kreeg een proces-verbaal voor geluidsoverlast.

Ook in de Busleidengang werd een kotfeestje stil gelegd na klachten van geluidsoverlast. Hier kwam de verantwoordelijk er vanaf met een waarschuwing omdat de overlast beperkt bleef. Ook op een kot in de Kapucijnenvoer in Leuven werd gevraagd het wat stiller te doen na klachten van de buren.

De politie moest nog op tal van andere plaatsen langsgaan voor nachtlawaai. In de Tiensestraat en de Brouwersstraat zorgden studenten na afloop van een cantus voor de nodige decibels. Op het Joris Helleputteplein zat een groepje van een 30-tal studenten met wat hapjes en drankjes wat voor overlast zorgde voor de buurtbewoners. Zij werden verzocht elders verder te gaan feesten.

Bron: Politie Leuven

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel