LEUVEN: Politie krijgt veel klachten over nachtlawaai

De politie kreeg maandagnacht een hele reeks oproepen naar aanleiding van nachtlawaai. Vooral te luide kotfeestjes waren er oorzaak van dat buren de slaap niet konden vatten. De eerste telefoontjes kwamen binnen omstreeks middernacht.

Er was hinder van kotfeestjes in de Vaartstraat, de ’s Meiersstraat, de Parkstraat, de Onze-Lieve-Vrouwstraat, de Heilige Geeststraat, de Burchtstraat, de Schrijnmakersstraat, de Bloemenberggang en de Tiensestraat. In de Brusselsestraat moest de politie dan weer langsgaan in een fuifzaal om de muziek stiller te zetten. In de Brusselsestraat veroorzaakten ook klanten van fakbar docsbar lawaai op straat. De klanten werden naar binnen gestuurd door de politie.

Ook aan de fakbars in de Tiensestraat hield lawaai van studenten op straat buurtbewoners uit de slaap. Twee studenten die ondanks aanmaningen van de politie bleven roepen tegen elkaar, kregen een GAS-pv.

Het slechte weer van de volgende dagen zal wellicht de geluidsoverlast doen afnemen. Traditioneel veroorzaakt zacht weer een piek aan klachten over nachtlawaai, terwijl regen, wind en kou nachtlawaai doen afnemen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel