LEUVEN: Politie controleert op alcohol en snelheid

Zaterdagavond en -nacht controleerde de politie op alcohol en snelheid. 3 bestuurders die veel te veel hadden gedronken moesten hun rijbewijs ter plaatse inleveren voor 15 dagen. En op de St-Jansbergsesteenweg werd een bestuurder geflitst die 145 km/uur reed in plaats van de maximaal toegelaten 70 km/uur.

Alcoholcontrole

De alcoholcontrole begon zaterdagavond om 19 uur op de Diestsevest. Vervolgens werd de controlepost even voor middernacht verplaatst naar de Tervuursevest. In de ochtenduren tenslotte werd gecontroleerd in de Naamsestraat. In totaal werden 1.091 bestuurders aan een ademtest onderworpen.

Op de Diestsevest was 1 van de in totaal 485 gecontroleerde bestuurders positief. Op de Tervuursevest werden 588 chauffeurs gecontroleerd. Daarvan testten er 9 Alert (tussen 0,5 en 0,8 promille) en 5 positief. Van 2 van hen werd het rijbewijs ter plaatse ingetrokken voor 15 dagen. In de Naamsestraat werden 18 bestuurders aan kant gezet. Daarvan waren er 3 positief. Een vierde chauffeur kon geen geldige ademtest afleggen maar vertoonde wel degelijk tekenen van alcoholintoxicatie. Van hem werd een bloedproef afgenomen. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs ter plaatse ingetrokken.

Snelheidscontrole

Het anoniem flitsvoertuig controleerde ondertussen op snelheid. In de J.P.Minckelersstraat (max. 30 km/u) werden 396 wagens gecontroleerd. Daarvan reden er 36 te snel. De hoogste snelheid bedroeg er 66 km/uur. Op de St-Jansbergsesteenweg (max. 70 km/uur) werd tijdens de nachtelijke uurtjes een bestuurder betrapt die doorraasde tegen 145 km/uur. In totaal werden op deze steenweg 23 te snelle bestuurders geflitst.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel