LEUVEN: Politie begint paasvakantie met anti-overlastactie

De politie begon de paasvakantie met een grote anti-overlastcontrole. Er was aandacht voor verkeersveiligheid en drugs. Ook drugshond Joy nam aan de actie deel. Elf personen werden betrapt met drugs op zak. Negen bestuurders reden rond onder invloed van alcohol.

Drugshond Joy reageerde een groot aantal keer op de aanwezigheid van drugs. In de meeste gevallen bleek het te gaan om personen die weliswaar gekend waren voor betrokkenheid bij eerdere drugsfeiten, maar die dit keer niets op zak hadden. Mogelijks hadden ze eerder op de avond drugs gebruikt. In totaal werden uiteindelijk 11 personen betrapt die drugs bij zich hadden. Twee daarvan waren een jointje aan het roken toen ze één van de politiepatrouilles tegen het lijf liepen. Eén van hen probeerde zich er nog van af te maken dat het om een gewone sigaret ging, maar politie noch drugshond konden in de maling worden genomen.

De politie controleerde op verschillende plaatsen op alcohol achter het stuur. Negen bestuurders hadden te veel gedronken (3 tussen 0,5 en 0,8 promille, 6 meer dan 0,8 promille). Van 2 van hen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Een bestuurder die met de wagen rond reed ondanks het feit dat hij een rijverbod had, probeerde dit te verbergen door een valse naam op te geven. De man kreeg een pv voor het rijden spijts verval en voor het opgeven van de valse naam. Bovendien werd zijn voertuig in opdracht van het parket in beslag genomen. Een bestuurder die de controlepost opmerkte, maakte rechtsomkeer en probeerde er vandoor te gaan. Hij werd door een motorrijder achtervolgd en alsnog aan kant gezet. De man reed rond met een voertuig dat niet meer geldig geschouwd was.

Eén persoon die openbaar dronken was en voor problemen zorgde, moest ontnuchteren in de cel. Vier fietsers die zonder licht rondreden, werden geverbaliseerd. Vijf wildplassers die op heterdaad werden betrapt, kregen een GAS-boete. Ook een jonge man die tegen geparkeerde fietsen stampte, werd geverbaliseerd. Tenslotte moesten de extra patrouilles ook nog tussenbeide komen in een aantal vechtpartijen. Ook verschillende fuiven op het grondgebied kregen bezoek van de overlastpatrouilles. De fuiven verliepen allemaal zonder noemenswaardige problemen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel