LEUVEN: Partner for Benin Happening in M enorm succes

Het succes is het beste bewijs dat heel wat Leuvense bedrijven ervan overtuigd zijn dat sociaal engagement loont. Ere-rector Marc Vervenne -die vanaf 1 januari 2014 voorzitter wordt van de Stichting- verwoordde het als volgt: “We moeten in Europa met Afrika samenwerken om hun én onze toekomst te garanderen.”

Fried Vancraen, CEO van Materialise, steunt de Stichting al een hele tijd met acties die vanuit  zijn bedrijf georganiseerd worden door de werknemers. Jaarlijks gaan er nu zelfs mensen van Materialise naar Benin om een Summer School te leiden. De toespraak van ambassadeur Charles Boromée Todjinou ging ook niet onopgemerkt voorbij in museum M. Hij was als kind nog patiënt van dokter Hubi en is erg dankbaar voor de inzet van de Stichting en alle vrijwilligers. Vooral dat er samen aan een toekomst gewerkt wordt, voor opleiding gezorgd wordt en dat dit stabiliteit creëert in zijn land. “Dit verbindt ons als mensen.”

De Stichting Hubi & Vinciane heeft zijn naam te danken aan het jonge koppel Hubert Adriaens en Vinciane Van Assche. Eind jaren ‘70 werkte Hubert als arts in een ziekenhuis in Benin met de hulp van zijn verloofde, maar ze kwamen beiden om het leven in een tragisch vliegtuigongeval. Sindsdien helpen familieleden, vrienden en talloze sympathisanten mee om de ambitieuze droom van dit jonge koppel verder te zetten.

pascale@hubi-vinciane.be

www.hubi-vinciane.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel