LEUVEN: Overleg over carnavalsstoet tussen Pietermannen en Leuven Handelt!

De carnavalsstoet op zaterdag of op zondag? Dat is de vraag nadat Leuven Handelt! een bevraging deed bij de handelaars. Daaruit bleek dat een meerderheid van de Leuvense handelaars de stoet liever op zondag zien passeren. Sabine Bovend’aerde van Open Vld vraagt nu aan schepen Vansina hoe het zit met dossier.

“De carnavalstoet vindt al sinds mensenheugenis plaats op zaterdag”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V). “Die brengt altijd veel volk op de been, ook bij de laatste stoet was het erg druk in de binnenstad. Naar de carnavalstoet komt er ook een ander publiek dan bij andere manifestaties. Zo leren zij ook de stad kennen. Men mag zich ook niet altijd blindstaren op die ene dag. De stad in de belangstelling brengen, mensen Leuven leren ontdekken, mensen leren naar Leuven komen, … dat is belangrijk op lange termijn. Ik merk toch ook dat vele cafés goede zaken doen met carnaval.”

Er wordt opnieuw een overleg gepland tussen Leuven Handelt en de Pietermannen. Uit de bevraging van Leuven Handelt! bleek dat de handelaars de stoet liever op zondag zien passeren aan hun winkeldeuren. Hele wat klanten zouden de Leuvense winkels immers links laten liggen als de carnavalsstoet op zaterdag uitgaat.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel