LEUVEN: Opnieuw inbraken in Kessel-Lo

Onbekenden probeerden maandagnacht in te breken in een woning in de Werkhuizenstraat in Kessel-Lo. De bewoonster werd gewekt door verdachte geluiden. Toen ze het licht aandeed, stopte de geluiden. ’s Morgens stelde de vrouw vast dat er braakschade was aan het slot van haar voordeur.

Onbekenden gingen er eveneens vandoor met de laptop, de bankkaart en maaltijdcheques van de bewoonster van een flat in de Platte-Lostraat in Kessel-Lo. De feiten deden zich voor tijdens het weekend toen het slachtoffer niet thuis was. Wellicht was de deur van de flat slecht afgesloten, want er werden geen braaksporen aangetroffen.

Toen de bewoners van een woning in de Waterleidingsstraat in Kessel-Lo maandag in de loop van de dag thuis kwamen, stelden ze vast dat er tijdens hun afwezigheid was ingebroken. De indringers kwamen wellicht binnen via de verandadeur aan de achterzijde van de woning. De woning werd duidelijk doorzocht. Een digitaal fototoestel en een collectie 2-eurostukken waren verdwenen. Volgens een buur was de inbraak zeker gebeurd na 8 uur ’s morgens. Tijdens het buurtonderzoek n.a.v. deze inbraak troffen de agenten aan de achterzijde van het huis een rugzak aan met daarin een aantal documenten van een persoon uit de Cristianlaan. Ook daar bleek te zijn ingebroken. De indringers raakten binnen door een raam aan de achterzijde van het huis te verbrijzelen. Vervolgens werd de woning grondig doorzocht. Ook hier werden de feiten in de voormiddag gepleegd, na 9 uur, het moment dat de bewoner de woning verliet. De omvang van de buit is niet bekend.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel