LEUVEN: Opnieuw diefstallen met geweld in Leuven

Leuven wordt opnieuw geconfronteerd met diefstallen met geweld. De voorbije dagen werden er enkele feiten gepleegd, onder meer in de Mechelsestraat en de Minderbroedersstraat. Het zou gaan om een bende van vier daders. 

Een 22-jarige student uit Hechtel Heksel werd donderdagnacht in de Minderbroedersstraat van zijn gsm en portefeuille beroofd door enkele onbekenden. Een van hen, een struise kerel, sprak het slachtoffer in het Frans aan. De onbekende probeerde de gsm van het slachtoffer uit zijn broekzak te nemen. Toen hij het op een lopen zette, werd hij achtervolgd en van zijn spullen beroofd. Het slachtoffer had geen uiterlijke verwondingen.

Ook in de Wandelingenstraat werd een jonge man, 23 jaar oud en woonachtig in Herselt, slachtoffer van diefstal door 4 onbekenden. Het viertal sprak het slachtoffer in het Frans aan en eiste zijn geld. Eén van de 4 nam de portefeuille uit de broekzak van het slachtoffer, haalde het geld er uit en gaf de portefeuille terug. Net voor ze er vandoor gingen, gaf een van de daders het slachtoffer nog een trap in de rug. Het slachtoffer liep geen zichtbare verwondingen op.

Tenslotte werd ook in de Mechelsestraat nog een twintiger beroofd van zijn gsm en portefeuille. Hij werd aangesproken door 4 onbekenden die hem een sigaret vroegen en vervolgens zijn gsm en portefeuille bemachtigden. Ook dit slachtoffer kreeg een trap in de rug van één van de daders. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel