LEUVEN: Opnieuw diefstallen met geweld in centrum

In Leuven was afgelopen nacht alweer een criminele bende aan het werk die het gemunt had op gsm-toestellen van onschuldige voorbijgangers. In de Dirk Boutslaan werd een 20-jarige student bedreigd terwijl in de Sint-Annastraat een 21-jarige man rake klappen kreeg van de jonge criminelen. 

Een 20-jarige student uit Zulte raakte vannacht zijn gsm kwijt nadat hij deze in de Dirk Boutslaan had uitgeleend aan een onbekende om ‘eventjes te bellen’. Het slachtoffer was samen met een vriend op stap toen hij werd aangesproken door 4 onbekenden. Na een korte babbel vroeg een van de vier om even te mogen bellen met de gsm van het slachtoffer. Dat mocht. Ook een tweede van dit groepje wenste even de gsm te gebruiken, ook dat mocht. Toen de vier onbekenden het duo begon te bedreigen en te intimideren, namen deze de vlucht. De gsm bleef achter bij de onbekenden.

Portefeuille

Een 21-jarige man uit Aarschot moest vannacht zijn gsm afgeven onder bedreiging. Het slachtoffer zat in de St-Annastraat op een muurtje toen hij werd omringd door een groepje bestaande uit een vijftal personen. Eén van de onbekenden eiste dat de man uit Aarschot zijn gsm af gaf. Toen het slachtoffer hierop negatief reageerde, kreeg hij een klap in het gezicht. Hij viel tegen de grond en kreeg nadien nog enkele stampen. Nadien gingen de onbekenden er vandoor. Even later merkte de twintiger dat zijn gsm en zijn portefeuille verdwenen waren.  Het slachtoffer hield aan het voorval o.m. een gezwollen oog en neus over. De man was duidelijk onder de indruk van de feiten, maar wenste geen onmiddellijke medische hulp. Hij zou later wel zijn huisarts raadplegen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel