LEUVEN: Oplichters insinueren aanrijding

Oplichters probeerden een ouder koppel 1.450 euro uit hun zakken te slaan voor schade die zij zogenaamd zouden veroorzaakt hebben met hun auto.

Bron: Politie Leuven

Donderdagnamiddag probeerden oplichters een ouder koppel te doen betalen voor schade die zij met hun auto zouden aangebracht hebben aan het voertuig van de oplichters. Het koppel uit Heverlee was gaan winkelen en werd bij thuiskomst aangesproken door twee Franssprekende mannen die zich verplaatsten in een voertuig met Franse nummerplaat. Het duo beweerde dat de man uit Heverlee op de parking van het warenhuis met zijn auto tegen de spiegel van de  wagen van de Fransmannen had gereden en dat deze daardoor stuk was. Ze wilden de zaak onderling regelen en vroegen 1.450 euro schadevergoeding.

Het koppel uit Heverlee zei zoveel geld niet in huis te hebben maar toonde zich bereid het geld in de bank te gaan halen. De oplichters gingen daarmee akkoord en reden achter de mensen uit Heverlee aan. Deze reden echter niet naar de bank, maar wel naar hun verzekeringsagent. Toen de oplichters dit door hadden, gingen ze er vandoor. Uit het onderzoek van de politie bleek dat de oplichters, om hun verhaal geloofwaardiger te maken, op de zijkant van de wagen van de Leuvenaars een zwarte rubberen streep hadden getrokken. Deze kon met wat poetsen worden verwijderd.  Tip : in dergelijke gevallen stel je voor de politie te bellen en hen te vragen langs te komen om vaststellingen te doen…

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel