Leuven ontvangt eerste burger op afspraak

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
135 Views
door Kirsten Bosmans

Gisteren ging de uitgebreide dienstverlening van de directie burgerzaken van start. Voor het eerst vond er op het stadskantoor ook op maandag een avondopening plaats en kon je er terecht op afspraak. Sinds vorige maandag kon je die afspraak al online vastleggen en ondertussen hebben al meer dan 500 burgers dit gedaan.

“Omdat het niet voor iedereen even makkelijk is om overdag langs te komen, is het stadskantoor vanaf nu twee avonden per week geopend,” zegt schepen van burgerzaken Dirk Vansina. “Door op afspraak te werken, kan het persoonlijk dossier worden voorbereid en worden ook de wachttijden verkort. Dit zorgt voor een vlottere dienstverlening.”

Mevrouw Peeters was de eerste persoon die haar afspraak online boekte en werd persoonlijk ontvangen door schepen Vansina. Hij trakteerde haar en iedereen die langskwam tijdens de avondopening op lekkere frietjes. “Rustig thuis een afspraak maken via de computer vond ik heel gemakkelijk,” zegt mevrouw Peeters. “En het was natuurlijk een aangename verrassing om door de schepen verwelkomd te worden!”

Je hebt geen afspraak nodig voor producten die eenvoudig afgehaald of gekocht kunnen worden, zoals het afhalen van een identiteitskaart of rijbewijs.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans