LEUVEN: Ontdek Leuven op een originele manier met City Beer Golf

Wie op een ludieke en aparte manier Leuven wil verkennen is met City Beer Golf aan het juiste adres. In samenwerking met Toerisme Leuven biedt dit privé-initiatief een mooie stadswandeling aan, waarbij op 4 unieke locaties een balletje wordt getikt en deelnemers proeven van een heerlijk streekbier.

Steeds meer toeristen vinden de weg naar Leuven. De mooie cijfers van de toeristische dienst tonen dat aan. Daarbij gaat het niet alleen om dagjesmensen, maar vaak ook om mensen die een meerdaags bezoek aan de Pietermannenstad plannen. Zeker bij toeristen in groepsverband is er een tendens merkbaar naar originele manier om de stad te ontdekken.

“De klassieke vorm van toeristische rondleiding waarbij de deelnemers historische informatie ontvangen blijft belangrijk, maar meer en meer toeristen zijn daarnaast ook op zoek naar beleving, originaliteit en unieke aspecten. City Beer golf is daarvoor de perfecte oplossing”, zegt schepen van Toerisme Dirk Vansina (CD&V).

“Het is een actieve formule waarbij men niet alleen de mooie plekjes van onze stad bezoekt, maar waar ook een competitief en gastronomisch aspect aan wordt gekoppeld: een totaalbeleving dus. Het opzet is eenvoudig. De deelnemers wandelen samen met een gids langs 4 bijzondere trekpleisters in Leuven. Op elk van deze locaties spelen ze een spelletje golf. Ze slaan hun balletje op een veilige manier naar een target. Dat kan een doel zijn dat er al staat, maar het kan evengoed een netje of vlag zijn dat eerst wordt geplaatst. Na elk spelletje wordt er gepauzeerd en een streekbier gedegusteerd”, vult schepen van Handel Erik Vanderheiden (CD&V) aan.

City Beer golf is een upgrade van de City Golf, een activiteit die door hetzelfde privé-initiatief enkele jaren geleden in Leuven werd gelanceerd.  Nu volgt er dus een nieuwe variant, waar heel wat animo rond wordt verwacht. Leuven profileert zich immers als ‘place to beer’ en Toerisme Vlaanderen heeft 2015 uitgeroepen tot ‘bierjaar’. De City Beer golf is dus ideaal voor de vele bierliefhebbers. Naast de ‘must-sees’ in Leuven, ontdekken zij nu ook de ‘must-tastes’ onder de vele gerstenatsoorten die hier worden getapt.

Het aanbod van City Beer Golf geldt voor groepen, maar tijdens het Leuvens bierweekend (25 en 26 april 2015) zal City Beer Golf ook aangeboden worden aan particulieren. De wandeling duurt 2,5 uur (pauzes inbegrepen) en vooraf inschrijven is de boodschap. Deelnemen kan via de website van de organisator: www.citybeergolf.be of door inschrijving bij Toerisme Leuven, Naamsestraat 3.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel