LEUVEN: Omer Hoylaerts (66) en gezin weg uit rampgebied met Amerikaanse helikopter

De 66-jarige Leuvenaar Omer Hoylaerts is door een Amerikaanse helikopter overgebracht van Tacloban naar Manilla. Van daaruit hoopt Omer met zijn vrouw Sherell en zoontje Dylan terug te kunnen keren na ons land. Omer en zijn gezin zaten dagenlang vast in het rampgebied in de Filipijnen na de doortocht van de tyfoon.

Omer Hoylaerts, de vader van onze huisfotograaf Joël Hoylaerts, is erin geslaagd om Tacloban in de Filipijnen te verlaten. Samen met zijn gezin zat Omer al dagenlang vast na de passage van de tyfoon. Het dorp waar Omer verbleef, is zo goed als helemaal vernield. Pas na enkele dagen kon hij een teken van leven geven. Zijn gezin maakt het goed en stapte vandaag in een Amerikaanse helikopter die hen naar de hoofdstad Manilla bracht. Van daaruit wil Omer zo snel mogelijk terugkeren naar België. Zijn huis in de Filipijnen is volledig vernield door de tyfoon. 

Gezond

Onze huisfotograaf Joël Hoylaerts had vanmorgen nog contact met zijn vader. “Hij vertelde me dat de situatie in de Filipijnen verschrikkelijk is, nog altijd, ondanks de noodhulp uit de hele wereld. Langer in de Filipijnen blijven, heeft echt geen zin voor mijn vader. Gelukkig konden ze mee met die Amerikaanse helikopter. Hopelijk vinden ze snel een vlucht richting België. Het belangrijkste is dat mijn vader en zijn gezin het redelijk goed maken en dat ze gezond zijn. In de Filipijnen is de ellende nog lang niet gedaan.” Het is niet uitgesloten dat er in Leuven nog acties voor extra noodhulp worden opgestart naar aanleiding van de terugkeer van Omer Hoylaerts naar zijn thuisstad. Met de winterse evenementen in Leuven is het vooruitzicht lijkt dat de evidentie zelve.

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel