LEUVEN: OHL wint overtuigend met 3-0

OHL heeft op eigen veld Cercle Brugge verslagen met droge 3-0 cijfers. Kostovski opende de score in de eerste helft. Niemand minder dan Bjorn Ruytinx verdubbelde de score even later en in de tweede helft zette diezelfde El Toro zijn ploeg op 3-0. Een verdiende en broodnodige overwinning voor de Leuvense eersteklasser.

OHL zette meteen van in het begin druk op Cercle Brugge en werd daar al snel voor beloond. Kostovski kreeg de bal voor de voet na een afgeblokt schot en maakte er gemakkelijk 1-0 van. OHL ging door op de ingeslagen weg terwijl Cercle amper een kans kon afdwingen. Dat resulteerde in een tweede doelpunt. Bjorn Ruytinx ging de diepte in, won een sprintduel en werkte af: 2-0. Uitbundig vieren deed de OHL-spits niet die de laatste tijd in het oog van een mediastorm was beland door zijn tackle op Carcela tegen Standard. El Toro antwoordde echter op het veld bij zijn terugkeer. Die stunt herhaalde de spits nogmaals in de tweede helft met een intikker aan de tweede paal. Eindstand: 3-0. Cercle was kansloos, OHL doet een goede zaak want de drie punten waren broodnodig om de kelder van eerste klasse te vermijden. Bjorn Ruytinx kreeg een staande ovatie van de supporters toen hij werd vervangen.

Nog dit: Standard en Mehdi Carcela hebben besloten om een burgerlijke procedure te starten tegen OHL en Ruytinx. Ze doen dat omdat ze van mening zijn dat Ruytinx zijn tegenstrever met opzet wou kwetsen. Voor de grijns na de overtreding kreeg El Toro na beroep een schorsing van één speeldag. Het blijft nu maar de vraag hoe OHL en Bjorn Ruytinx reageren op de procedure die Standard en Carcela hebben ingesteld. Ruytinx kreeg immers een slag van Carcela en zou dus eventueel een gelijkaardige procedure kunnen starten tegen Carcela.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel