LEUVEN: OHL verliest van STVV

STVV, aangekondigd zonder spitsen, scoorde toch drie keren tegen OHL en won na een spannende partij met 3-2. We vroegen Dimitri Daeseleire van STVV en Thomas Azvedo van OHL om een reactie.

Tekst: Rony Maes

3.500 Toeschouwers zagen Ferreira voor zekerheid kiezen en opnieuw starten met de verdediging van vorig jaar met op het middenveld Schoofs en Schils met Rherras en Edmilson op de flanken. Vooraan stonden Dequevy en Hendrickx. Leuven was het eerst gevaarlijk via Croizet, maar de middenvelder knalde over. Op het kwartier moest Kotysch goed de bal wegwerken voor de alleenstaande Kostovski. De 1-0 was dan ook verrassend voor STVV.

Hendrickx pikte in de 23ste minuut  het leer op aan de rechterkant, zijn voorzet kwam perfect in de loop van Iandoli, die binnenkopte aan de tweede paal. STVV speelde hierna met veel vertrouwen en dat steeg nog toen Logan Bailly naast een strak getrapte vrije schop van Edmilson Jr pakte: 2-0 na een half uur. Vlak voor ruste zette STVV een mooie aanval op. Een uitstekende Rherras haalde verschroeiend uit, Bailly werd gered door de paal.

Leko greep in met een dubbele wissel, maar opnieuw werd er zwak verdedigd door Leuven. Op een vrije trap van Schoofs kon Erichot gemakkelijk scoren aan de tweede paal. Even later miskeek Schollen zich op een vrije trap en de ingevallen Brouckaert zorgde voor 3-1 en hoop voor OHL. Toen Van Hoevelen in de 55ste minuut rood kreeg leek de partij gespeeld. Te meer omdat STVV de kansen aan elkaar reeg. Schoofs schoot op de paal en ook Edmilson en Lazaar kwamen dicht bij een vierde goal. Bostock bracht, na even voordien de paal geraakt te hebben, nog spanning door de 3-2 uit het niets binnen te schieten. STVV hield stand. In blessuretijd werd met Trenson de tweede Leuvenaar nog van het veld gestuurd. Het geleverde spel deed de hoop op betere tijden weer oplaaien bij STVV. Volgende zondag wacht met de verplaatsing naar Aalst en nieuwe test.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel