LEUVEN: OHL in nauwe schoentjes in eindronde

In een tumultueuze wedstrijd op STVV, die Leuven met negen spelers beëindigde, hebben de Limburgers een gouden zaak gedaan in deze eindronde. Het versloeg OHL opnieuw en mag daardoor luidop dromen van eerste klasse, de Leuvenaars moeten hun komende matchen foutloos afleggen vooraleer ze aanspraak kunnen maken om langer in eerste klasse te blijven.

 
Trainer Ivan Leko had zijn elftal in vergelijking met de thuismatch tegen Sint-Truiden op drie posities veranderd. De belangrijkste daarvan was dat de licht geblesseerde Ruytinx voorin werd vervangen door Ibou. Geel-blauw zette de Leuvenaars vast, gaandeweg kwam OHL in het spel. Net toen sloeg Sint-Truiden toe. Edmilson maakte een rommelig doelpunt, maar de ref had al gefloten voor een duwfout van Thompson die al geel achter zijn naam had staan. Aoulad miste niet vanop de stip en schoot de 1-0 binnen. Cerigioni miste kort nadien de kans op de gelijkmaker. In de tweede helft kwamen Messoudi
en Ruytinx in de ploeg. STVV moest wijken. Schils ging zwaar door op Bandalovski  verdween van het veld na twee keer geel. Beide ploegen hadden nog tien spelers op het veld staan. Het leek erop of Leuven de gelijkmaker ging aantreffen, maar Aoulad ging links door en schoot in de verste hoek voorbij Bailly. Limburger Schoofs kreeg de bal tegen de arm, de ref veroordeelde STVV tot een penalty. Messoude schoof makkelijk binnen. OHL ging op zoek naar de gelijkmaken, maar wederom werd kwelduivel aangespeeld. Robson moest hem neerhalen om erger te voorkomen en moest met rood naar de kleedkamer. Ondanks een numeriek tekort kwamen de bezoekers veel aan de doelmond van STVV, Ruytinx miste nog een wenkende kans.
 
De komende uitwedstrijd in Moeskroen-Peruwelz en de slotmatch voor eigen publiek tegen Eupen moeten beiden gewonnen worden, anders is het exit eerste klasse voor OHL.

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel