LEUVEN: OHL en KFC Herent spelen tegen Chinese ploeg

Op 16 en 17 april spelen de jeugdploegen van OH Leuven en KFC Herent een vriendschappelijke interland tegen een voetbalploeg uit Chengdu. De Chinezen brengen ook een bezoek aan de panda’s van Pairi Daiza, die uit Chengdu afkomstig zijn.

De bezoeken kaderen in de verzustering tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Chinese Chengdu.

”Chengdu is de vierde grootste stad van China met zo’n 14 miljoen inwoners. In 2011 verzusterde we met hen en sindsdien werken beide overheden samen op vlak van internationalisering, economie en cultuur”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Internationalisering. “Met het paasbezoek van een Chinese voetbalploeg geven we op een sportieve wijze een gevoel van kosmopolitisme mee aan de plaatselijke jeugd. Zo bouwen we aan een toekomstige samenleving gekenmerkt door openheid en verdraagzaamheid voor verre culturen. Mede door deze troef kent Vlaams-Brabant vandaag al Vlaanderens grootste concentratie aan expats en multinationals. Dit voedt op zijn beurt onze economie en welvaart.”

Op 16 april om 19.30 uur speelt de voetbalploeg uit Chengdu tegen de jeugdploeg van OH Leuven in jeugdcomplex Bruineveld, Domeinstraat 61 in Kessel-Lo (Leuven).

Op 17 april spelen ze om 17 uur een vriendschappelijk duel tegen KFC Herent op de terreinen ‘De Kempen’, Spoorwegstraat 6 in Herent.

De Chinese voetbalploeg zal op 16 april een bezoek brengen aan Hao Hao en Xing Hui, de twee reuzenpanda’s van Pairi Daiza, die eveneens uit Chengdu komen.

‘Ze brengen ook de groeten over van ‘onze’ Vlaams-Brabantse panda in China, Qi Fu’, zegt gedeputeerde Tom Dehaene. ‘Deze vrouwelijke panda werd geboren op 26 juli 2008, net na de grote Sichuan aardbeving. Daarom draagt zij de naam ‘Zegen’. Ze is sinds 2011 de internationale ambassadeur van Vlaams-Brabant in China. Momenteel verblijft zij in de Changsha Ecologische Zoo’.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel