LEUVEN: OfficieelAlessandro Del Piero (ex-Juve) ploegmaat van Wim Raymaekers (ex-OHL)

Niemand minder dan de Italiaanse Juve-legende Alessandro Del Piero is de kersverse ploegmaat van Wim Raymaekers. Del Piero (39) besliste zopas om de Delhi Dynamos te vervoegen tot januari, Raymaekers deed dat eerder al.

Het hing al in de lucht maar nu is het officieel. Wim Raymaekers (ex-OHL) en de Italiaanse legende Ale Del Piero staan beiden op de loonlijst van Delhi Dynamos in India. De creatieve Italiaan kiest in de nadagen van zijn carrière voor een nieuwe uitdaging bij Delhi Dynamos en zal ook de rol van ambassadeur op zich nemen. Vorig seizoen speelde Del Piero nog voor Sydney in Australië. Del Piero tekende een contract tot januari en trekt daarna wellicht naar Amerika voor een laatste voetbalavontuur in de Major League Soccer.

Wim Raymaekers (ex-OHL) tekende eerder al een contract voor 4 maanden bij Delhi Dynamos in India. Raymaekers kreeg geen contractverlenging bij OHL en was tijdelijk werkloos. Uiteindelijk vond Wim Raymaekers onderdak bij Delhi Dynamos in India. Geen evidente keuze aldus Raymaekers. “Ik krijg een contract van vier maanden. In september begin ik aan mijn nieuwe uitdaging. Vanaf januari ben ik dus opnieuw een vrije speler.”

Voor Delhi Dynamos is de komst van Alessandro Del Piero sportief interessant maar vooral ook promotioneel. De legende van Juventus Torino verliet na het voorbije seizoen Sydney, de club waar hij twee jaar geleden terecht kwam na een lange succesvolle carrière -tussen 1993 en 2012- bij Juve, recordkampioen in de Serie A. Del Piero won in zijn carrière ongeveer alles wat je kan winnen als clubspeler, inclusief een Champions League. Als speler voor de Italiaanse nationale ploeg won hij het WK.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel