LEUVEN: OCMW lanceert energieweken met gratis advies

Met de winter voor de deur is energiebesparing een actueel thema. Daarom organiseert OCMW Leuven van midden november tot en met 6 december energieweken. Via deze sensibiliseringsactie wil OCMW Leuven zijn cliënten bewust laten omgaan met energie. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mensen met schulden worden bijna altijd geconfronteerd met energieschulden. Kansarme gezinnen besteden in verhouding meer van hun beperkt inkomen aan energie dan andere gezinnen. “We willen de aandacht van onze cliënten vestigen op wat zij zelf kunnen doen om energie te besparen”, stelt Leuvens OCMW-voorzitter Erik Vanderheiden.

Interactieve tentoonstelling

Tijdens de energieweken organiseert OCMW Leuven i.s.m. Eandis een interactieve tentoonstelling over energiebesparing in zijn welzijnsbureaus. Aan die tentoonstelling is een quiz verbonden. Al wie de quiz correct invult, maakt kans op een pakket van energiebesparende materialen ter waarde van ongeveer 15 euro.

Daarnaast geeft de OCMW-energiedeskundige ook advies op maat. In het kader van deze energieweken houdt hij zitdagen in de Lokale Dienstencentra (LDC) waar geïnteresseerden kunnen langskomen met hun energiefactuur. De energiedeskundige bekijkt welke leverancier de beste prijs aanbiedt en kan ook meteen een leverancierswissel aanvragen.

 

Zitdagen energiedeskundige

-LDC Ter Putkapelle (Bosstraat 11 in Wilsele): 20 november van 13 tot 17 uur

-LDC Ruelenspark (E. Ruelenspark 35 in Heverlee): 22 november van 13 tot 17 uur

-LDC Ter Vlierbeke (Rustoordlaan 3 in Kessel-Lo): 26 november van 13 tot 17 uur

 Meer informatie: www.ocmw-leuven.be


Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel