LEUVEN: Nu woensdag T-man Roller & Bike-parade in Leuven

Woensdag wordt er opnieuw een editie van de T-Man Roller & Bike parade georganiseerd in Leuven. “Na een rijk verleden met vele succesrijke edities de voorgaande jaren kunnen we dit jaar slechts één parade in samenwerking met de stad Leuven organiseren. Het is dus de unieke gelegenheid om nog eens gezellig in groep en feestelijk door de stad te rollen”, zegt Philippe Persoons, voorzitter van Rolschaatsclub Heverlee.

“De voorgaande jaren konden we altijd rekenen op zo’n 250 enthousiaste deelnemers en ook voor dit jaar rekenen we voor deze enige editie op een ruime belangstelling. De toer start met een klein parcours van 7 km door de binnenstad en aansluitende een grotere toer van 14 km door Kessel-lo. Alles wordt veilig begeleid door de politie en bijgestaan door een eigen crew. U bent van harte welkom op alle soorten eigen wieltjes: skates, longboards, en fietsen”, legt Philippe Persoons uit.

“We verzamelen woensdagavond 18/06/14 vanaf 19u aan het Martelarenplein (station) Leuven. De kleine toer (7km binnenstad) vertrekt om 20u, de grote toer (Kessel-lo) vertrekt omstreeks 20:45u. De deelname is gratis en er is geen inschrijving.”

De T-Man Roller & Bike parade is een organisatie van BelgiumRollers Bee Groupe, die overal in België dergelijke parades organiseert, samen met RSC Heverlee. “Voor dit jaar kunnen we jammer genoeg maar eenmalig rekenen op een samenwerking met de stad zelf”, laat Philippe Persoons nog weten.

OPGELET!

Bij regenweer gaat het niet door. “We proberen dit zo goed mogelijk in te schatten en geven bericht van bevestiging of annulering op www.RSCHeverlee.be of op de Facebook pagina https://www.facebook.com/events/1505759032987128/”

Zorg ook voor uw veiligheid: rij volgens de wettelijke voorschriften; voorzie bij duisternis verlichting voor en achter; volg de instructies van politie en begeleiders en draag voldoende bescherming (zéker de helm, maar polsbeschermers zijn ook altijd nuttig).

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel