LEUVEN: Nog meer inbraken gemeld bij politie

De Leuvense politie kreeg afgelopen weekend heel wat meldingen van inbraken. Ondertussen zijn er nog enkele feiten bijgekomen.

Bron: Politie Leuven

In een flatgebouw in de Andreas Vesaliusstraat werd een rugzak waarin enkele tientallen euro’s cash geld zaten, gestolen. Op het ogenblik dat een onbekende de rugzak meegriste, stond de eigenaar onder de gemeenschappelijke douche. De toegangsdeur van het gebouw was niet slotvast.

Zondagnamiddag maakten onbekenden van de afwezigheid van de bewoner van een studentenstudio in de Vlamingenstraat, een twintiger uit Hechtel-Eksel, gebruik om in te breken. Ze slaagden er in een raam aan de voorzijde van het huis te openen en via die weg binnen te dringen. De laptop van de jonge man, die zichtbaar van op straat op zijn bureau lag, was verdwenen.

Een student uit Bonheiden die op kot zit op de Diestsevest stelde zondagavond toen hij thuis kwam vast dat zijn televisie en een spelconsole verdwenen waren. Aan de deur van het gebouw noch aan de deur van het studentenkot, kon braakschade worden vastgesteld. De student beweerde dat de deur van zijn kot op slot zat. De gemeenschappelijke deur van het gebouw, kan mits wat duwen makkelijk door iedereen worden geopend. De kasten in de kamer werden doorzocht, maar daar werd verder niets meer uit gestolen. De inhoud van de kasten lag verspreid over de vloer.

Onbekenden braken tijdens de afwezigheid van de bewoonster van een huis op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo, gebruik om in te breken. Het was een familielid dat zondagnamiddag vaststelde dat de voordeur was opengebroken. De woning werd helemaal doorzocht. De indringers gingen er vandoor met o.m. een spelconsole, een televisie, enkele juwelen en wat cash geld.

Onbekenden braken binnen in een woning in de Groeneweg in Heverlee door een keukenraam aan de achterzijde van het huis stuk te slaan. De bewoners waren op het ogenblik van de feiten niet thuis. Eenmaal binnen werd de woning helemaal doorzocht. De buit bestond o.m. uit een laptop.

Toen de bewoonster van een woning in de Torenstraat in Wijgmaal zondag thuis kwam, stelde ze vast dat alles overhoop lag. De achterdeur was opengebroken. Alle kasten werden doorzocht. De inboedel er van lag verspreid op de vloer. De juiste omvang van de buit is niet bekend.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel