LEUVEN: Nieuwe ontmoetingsruimte voor de Leuvenaars

De stad groeit jaarlijks met zo’n 400 nieuwe Leuvenaars. Dat betekent dat er niet enkel nieuwe woningen en studentenkamers moeten bijgebouwd worden, maar ook gemeenschapsinfrastructuur zoals sportinfrastructuur, scholen en vergaderinfrastructuur.

In Leuven is meer dan de helft van de inwoners lid van één of meerdere verenigingen. De vraag naar ontmoetingslokalen is dan ook erg groot. In het woningencomplex dat Dijledal bouwde in Vlierbeekveld, werd op vraag van de stad Leuven een ontmoetingslokaal opgenomen. De stad huurt het gemeenschapslokaal van Dijledal en zal het ter beschikking stellen van de Leuvenaars. Het lokaal biedt plaats aan zo’n 30 personen (stoelen en tafels zijn aanwezig). Het lokaal werd ook uitgerust met een kleine kitchenette. Er zijn voor 30 personen borden, bestek, glazen, … aanwezig.

Er werd een gedifferentieerd tarief opgesteld voor Leuvenaars en niet-Leuvenaars : Leuvenaars betalen 5,10 euro/u, niet-Leuvenaars 6,80 euro/u. Erkende Leuvense verenigingen betalen 3,40 euro/u. Het ontmoetingslokaal is gelegen in de Honingbijstraat 19 in Kessel-Lo, beter bekend als ‘Vlierbeekveld’.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel