LEUVEN: Nieuw minigolfterrein in provinciaal domein

2013 was een bijzonder goed jaar voor de Vlaams-Brabantse provinciedomeinen. Meer dan 500.000 mensen bezochten de recreatiedomeinen, ondanks het slechte weer in het voorjaar.

“Onze provinciedomeinen trokken het voorbije seizoen weer heel wat bezoekers. Het goede weer in de zomervakantie heeft daar zeer zeker toe bijgedragen. Maar ook de investeringen van de voorbije jaren in veiligheid en infrastructuur hebben hun vruchten afgeworpen”, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de Provinciedomeinen. “Er waren dit jaar geen noemenswaardige incidenten melden. Toch blijft veiligheid een aandachtspunt.”

Ook in Provinciedomein Kessel-Lo was er een goede opkomst. De toegang is gratis dus precieze bezoekersaantallen zijn niet bekend. Het ploeterbad, waar de bezoekers wel geregistreerd worden, noteerde met 39.970 bezoekers een lichte stijging ten opzichte van vorig seizoen. Het domein profileert zich verder op maat van gezinnen met jonge kinderen. “In de voorbije zomer werd het domein verkozen tot mooiste loopplekje van Vlaanderen”, zegt gedeputeerde Walter Zelderloo. “De opening van het nieuwe minigolfterrein zal in 2014 weer heel wat extra bezoekers naar het domein trekken.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel