LEUVEN: N-VA Leuven wil randparking aan nieuwe stadspoort Bodart

N-VA Leuven heeft vragen bij de visie van het stadsbestuur op de ontwikkeling van de stadspoort Bodart. Parking Bodart  fungeert nu als een gratis rand- en carpool parking.

“Door de uitbreiding van de blauwe zone in de buurt zijn er nu al klachten dat de parking niet meer kan gebruikt worden door carpoolers. De stad wil deze gratis randparking in de toekomst blijkbaar schrappen en slechts eventueel vervangen door een ondergrondse en betalende parking”, zegt Zeger Debyser van N-VA.

“De Boudewijnlaan is een belangrijke invalsweg voor Leuven. Het wegnemen van het viaduct en de nieuwe fietsverbinding zijn goede maatregelen”, merkt gemeenteraadslid Gunther Rens op. “Wat echter ontbreekt bij deze nieuwe stadspoort is een goedkope randparking om de wagen achter te laten om nadien te voet, per fiets of met het openbaar vervoer te stad in te trekken. Ook een carpoolparking kan bijdragen tot duurzame mobiliteit.”

Fractieleider Zeger Debyser : “We betreuren dat  de waardevolle en historische Grote Spui wordt geïsoleerd op een eiland tussen grote wegen. We begrijpen daarenboven niet dat Leuven mobiliteitsingrepen plant zonder te beschikken over een recent mobiliteitsplan voor de hele stad. Ingrijpen op een ring heeft namelijk effecten op de mobiliteit van de stad.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel