LEUVEN: N-VA Leuven ontgoocheld”Er komt geen oplossing voor ontoegankelijke documenten”;”http://www.leuvenactueel.be/la-admin/jscripts/tiny_mce/plugins/imagemanager/afbeeldingen/29/logo/Logo_N-VA.jpg

Schepen Els Van Hoof kwam met het argument dat daarvoor een beveiligde verbinding (https) nodig was. Dat klopt echter niet. Zo’n verbinding is nodig bij een webformulier, niet bij een PDF-bestand. Ze schermde ook met het argument dat de velden handmatig moeten worden aangemaakt. Ook dat klopt niet. Met een simpele druk op de knop ‘ formulieren – maken’ zet je een bestaand bestand om in zo’n invulbaar document.

Gemeenteraadslid Karen Van Herck:” Net omdat ik de problemen met de webformulieren voorzag, liet ik die optie bewust uit mijn voorstel. En ging ik voor de tweede keuze van het toegankelijkheidslabel, nl. invulbare PDF-documenten, die eenvoudig is en weinig tijd kost.”

N-VA Leuven betreurt het, dat het voor de stad te veel gevraagd is om een twintigtal maal op een knop te drukken om zo alle documenten toegankelijk te maken voor mensen met een visuele of motorische beperking.

Karen Van Herck: “Echte argumenten om het voorstel af te wijzen kwamen er dus niet. Jammer dat men door onwil mensen met een beperking nog meer dan een jaar in de kou laat staan. De nieuwe website is voorzien tegen midden 2015 en het is nog maar de vraag of die timing kan worden aangehouden. Mensen met een beperking moeten zich in tussentijd maar behelpen en blijven voor een aanvraag voor bvb. een verbeteringspremie afhankelijk van anderen.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel