LEUVEN: Minderjarigen stelen fles wijn uit restaurant

Toen de uitbaatster van restaurant Samourai in de Muntstraat donderdagavond even voor middernacht wilde sluiten, vroegen enkele jongeren om nog vlug naar het toilet te mogen gaan. De zaakvoerster liet dit toe en werd uiteindelijk bestolen.

Bron: Politie Leuven

Toen de jongeren weer naar buiten kwamen, merkte de dame van het restaurant dat één van hen, een 15-jarig meisje uit Elsene, een fles wijn van het restaurant in haar handen had. Ze hield haar samen met een vriend tegen. De anderen gingen er vandoor. Volgens de uitbaatster van het restaurant waren er in totaal vier flessen wijn verdwenen. De flessen wijn stonden in een pas aangevulde koelkast net naast de trap richting toilet.

De politiepatrouille die ter plaatse kwam kon even verder in de straat ook de rest van het groepje aantreffen. Het ging om minderjarigen uit Wallonië. Ze werden allemaal meegenomen voor verhoor. Ze ontkenden iets mispeuterd te hebben. De ontbrekende flessen wijn werden niet bij hen aangetroffen. Bij een fouille werd bij één van de jongeren, een 16-jarige jongen uit Waver, wel een gebruikshoeveelheid cannabis aangetroffen. De ouders van één van de minderjarigen kwam hen een paar uur later op het commissariaat ophalen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel