LEUVEN: Minderjarigen betrapt op winkeldiefstal

Enkele ouders kregen afgelopen weekend onaangename telefoontjes. Ze kregen van de politie te horen dat hun minderjarige kinderen betrapt werden op winkeldiefstallen.

Zaterdagnamiddag werden een 16 jarige uit Herent betrapt op winkeldiefstal in de Fnac, Vital Decosterstraat in Leuven. Hij nam oortjes uit de rekken, haalde de beveiliging er af en stak de oortjes in zijn zak. Vervolgens liep hij rond de beveiligingspoortjes de winkel uit. De winkeldetective sprak de jongen aan en vroeg hem naar zijn kassaticket. Hij gaf onmiddellijk toe dat hij de oortjes gestolen had. Hij werd meegenomen naar het commissariaat voor verhoor. Zijn moeder kwam hem ophalen.

Zaterdagmiddag werd een 16-jarig meisje uit Bornem betrapt op winkeldiefstal in de Claire’s op de Bondgenotenlaan in Leuven. Het meisje was er samen met enkele vriendinnen aan het shoppen. Ze nam wat cosmetica-artikelen uit de rekken en stak deze weg in haar tas. De winkeldetective zag alles gebeuren en hield haar tegen. Bij controle bleek ze nog tal van gestolen goederen in haar tas te hebben van andere winkels in Leuven. Het meisje werd meegenomen naar het commissariaat voor verhoor. Haar vader kwam haar ophalen.

Bron: Politie Leuven

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel