LEUVEN: Minder bezoekers in ploeterbad provinciedomein

Zo’n 400.000 recreanten vonden het voorbije seizoen hun weg naar de provinciale domeinen. Zonder de natte maand augustus hadden de cijfers die van het topseizoen 2013 geëvenaard.

“Onze provinciedomeinen trokken het voorbije seizoen iets minder bezoekers dan het voorbije topseizoen. Het natte weer in de zomer, zeker in augustus, is daar de oorzaak van. De investeringen in de infrastructuur, bijvoorbeeld de restauratie van de rotstuin in Huizingen, het minigolfterrein in Kessel-Lo of het aangepaste Olympische bad in Het Vinne, werden duidelijk gewaardeerd. En ook de nieuwe veiligheidsmaatregelen, zoals het vertonen van de identiteitskaart werden door het publiek aanvaard”, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de Provinciedomeinen.

Het Provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw werd door naar schatting meer dan 40.000 personen bezocht. Het Provinciedomein Huizingen trok dit seizoen 211.787 geregistreerde bezoekers. Dat is bijna even veel als vorig jaar. Provinciedomein Halve Maan in Diest trok dit jaar 100.987 geregistreerde bezoekers. Ook hier strooide de natte maand augustus roet in het eten. Ook in Provinciedomein Kessel-Lo was er een goede opkomst. De inkom is gratis, dus moeilijk om precieze bezoekersaantallen te kennen. Het ploeterbad, waar de bezoekers wel geregistreerd worden, noteerde met 28.000 bezoekers een daling van een kwart ten opzichte van vorig seizoen. Dit is te wijten aan het slechte weer van augustus. Het domein profileert zich verder op maat van gezinnen met jonge kinderen.

“De voorbije zomer werd de nieuwe inkomzone aan de Holsbeeksesteenweg geopend”, zegt gedeputeerde Walter Zelderloo. “De opening van het nieuwe minigolfterrein wist wel heel wat extra bezoekers naar het domein te trekken. Er hebben meer dan 5.000 bezoekers zich gewaagd aan een spelletje minigolf.”

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/provinciedomeinen

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel