LEUVEN: Milaan of Mileuven? Ontdek het op het Herfstshopping Weekend

Wist u dat Leuven welgeteld 285 moede- en luxezaken telt in het kernwinkelgebied? Dat is goed voor 54.445 vierkante meter winkelruimte. “Leuven is het mekka voor fashionista’s”, stelt schepen van Middenstand met een lichte overdrijving naar aanleiding van het Herfstshopping Weekend op 4 en 5 oktober.

Tekst: Bart Mertens

Als een ware fashionista zakte schepen van Middenstand Els Van Hoof (CD&V) af naar HIPPO! Royale, de bekende modezaak in de Leuvense Parijsstraat. Niet om zich Carmen Waterslaeghers-gewijs een topje met tijgermotief aan te schaffen, wel om samen met Leuven Handelt! het Herfstshopping Weekend voor te stellen. HIPPO! Royale, al 7 jaar een toplocatie voor fashionista’s, bleek inderdaad de juiste keuze om enkele nieuwigheden de wereld in te slingeren. Modeshows bijvoorbeeld, want tijdens het shoppingweekend op 4 en 5 oktober zullen liefst 30 mannequins de collecties in de winkels showen. Een reden te meer voor de mannen om toch maar mee af te zakken naar de Leuvense Herfstshopping. En op zondag 5 oktober wordt het nog plezanter want dan pakt Comeos uit met de Sunday Shopday-campagne. Meer info: www.sundayshopday.be.

Dames en heren die graag op voorhand in het ruime Leuvense aanbod van modezaken snuisteren, kunnen vanaf nu overigens terecht op de website www.shoppeninleuven.be. “Dat is een platform waarop Leuvense zaken vertellen wie ze zijn en wat ze in huis hebben. De website kwam tot stand in een coproductie van het Centrummanagement en Leuven Handelt! De perfecte databank voor de shopper…daar komt het op neer. 950 handels- en horecazaken uit het kernwinkelgebied staan er al in en ook 500 zaken buiten het kernwinkelgebied werden al toegevoegd. Ook toeristische attracties komen aan bod”, legt schepen Els Van Hoof uit.

Ook leuk: de selfie-actie van Leuven Handelt! “Als je een selfie maakt in je nieuwe outfit en die post op de Facebook-pagina ‘Shoppeninleuven’ dan maak je kans om de aankoopwaarde van je outfit terug te winnen in cadeaubons als je veel likes weet te verzamelen”, aldus handelscoach Tine Vandeweerd van Leuven Handelt! 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel