LEUVEN: Marjolein Geuens van café ’t Archief wint Belgisch Kampioenschap Biertappen

Na een zeer spannende finale kan Stella Artois met trots de nieuwe Belgisch Kampioen biertappen aankondigen: Marjolein Geuens van café ’t Archief in Leuven is uit een selectie van 24 kandidaten verkozen tot beste biertapper van het land. Dit gebeurde door een professionele jury, onder leiding van onder meer twee ex-wereldkampioenen, Tommy Goukens en huidig wereldkampioen Allaine Schaiko.

Marjolein Geuens heeft bewezen als geen ander de ‘9 step pouring ritual’ of het schenkritueel in 9 stappen te beheersen: de kunst om een Stella Artois te tappen van het vat en die vervolgens perfect op te dienen aan tafel. De publieksprijs gaat naar café De Mèt in Mol.  Als Stella Artois-ambassadrice van ons land trekt Marjolein Geuens op 17 mei naar Cannes om er onze eer te verdedigen tijdens de Stella Artois World Draught Masters 2014, het Wereldkampioenschap Biertappen.

Na regionale preselecties in heel het land, kwamen de 24 beste horecaprofessionals vandaag tegen elkaar uit om mee te dingen naar de titel van Belgisch Kampioen Biertappen 2014. Uiteraard kon enkel dé meestertapper deze in de wacht slepen… en dat bleek dit jaar Marjolein Geuens (24 jaar) te zijn van café ’t Archief in Leuven. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het Belgisch Kampioenschap Biertappen dat een vrouw deze prestigieuze wedstrijd wint.  Luidkeels aangemoedigd door haar supporters nam zij trots de trofee in ontvangst uit handen van burgemeester Louis Tobback, de burgervader van de thuishaven van Stella Artois. “Ik vind het een hele eer om Stella Artois te vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap biertappen in Cannes. De ambitie om collega Allaine Schaiko op te volgen is groot”,  aldus een zeer gelukkige Marjolein.

De jury was samengesteld uit experts zoals onder andere de huidig wereldkampioen en Leuvenaar Allaine Schaiko, de wereldkampioen 2008 Tommy Goukens en bierkenner Rudy Beckers en biersommelier Ben Vinken. Streng maar rechtvaardig oordeelden zij over de kennis en kunde van de deelnemers om de perfecte Stella Artois van het vat te schenken.

http://www.stella-artois.be

http://www.draughtmasters.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel