LEUVEN: Mannen van ’75 worden gesticht op Abrahamdag

Op 30 augustus, Abrahamdag, stichten de mannen geboren in 1975 hun vereniging. “Naar jaarlijkse traditie werden we deze lente door het Leuvense stadsbestuur aangeschreven om elkaar te leren kennen. Een kleine tiental ontmoetingen later, staan we vandaag aan het doopvont”, klinkt het.

“In 1975 richtte Bill Gates Microsoft op, opende Walibi zijn deuren, Lego lanceerde de Minifig en werden wij allen geboren op ‘Sint-Raph’, in ‘de kliniek’, en ook ver buiten Leuven. De Mannen van ‘75 hebben besloten om Fonske, Fons Sapientiae, centraal op

te nemen in de herinnering aan hun geboortejaar. Fonske staat immers, op enkele opgravingen na, centraal in ons beleven van Leuven. Als stichtend jaartal hebben we reeds een aantal ideeën voor activiteiten in onze voorbereiding naar onze 50ste verjaardag. Daarover later meer. In eerste instantie willen we elkaar leren kennen en samen dingen doen. We willen ons ook inzetten voor een goed doel. Onze kring staat nog steeds open voor 39’ers die samen met ons verder willen werken de grondige voorbereiding van hun 50ste verjaardag. Onze peter is : Marc Pinte van Radio 2. Onze website zal actief zijn op 30/08 www.mannenvan75.be”, besluiten de Mannen van ’75 trots.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel