LEUVEN: Man stak ex neer op café

Voor een 33-jarige vrouw is een maatschappelijk onderzoek gevorderd op de Leuvense rechtbank. Ze had in juni 2013 haar ex-vriend neergestoken in café ‘t Aambeeld in Kessel-Lo. De rechter oordeelde dat ze geen intentie om te doden en herkwalificeerde de feiten naar opzettelijke slagen en verwondingen. De vrouw bleef erbij dat ze dit deed uit onweerstaanbare dwang, er hangen haar 37 maanden cel boven het hoofd. 

Het gebeurde op woensdagavond 19 juni in het café langs de Diestsesteenweg. De vrouw had zich sinds de middag laten bedienen met Westmalles en pilsbier. Ze moest zich eigenlijk voor haar alcoholprobleem die ochtend laten opnemen bij de broeders Alexianen in Tienen. Ze stelde dit een dag uit om stevig afscheid te nemen van alcohol. Binnen kwam het al snel tot ruzie. Ze sloegen, stampten, duwen en trokken. Bij het verlaten van de staminee stak ze haar ex twee keer. De man had een snee van zeven centimeter diep in de linkerborst en één van anderhalve centimeter diep in de hals. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en verkeerde even in levensgevaar. Na de feiten zei ze dat ze een nagelvijl in de hand had, maar verder kon ze zich niets meer herinneren. De rechter veroordeelde de vrouw in december tot 37 maanden cel en verklaarde haar schuldig aan poging tot doodslag. Een maand geleden ging ze in verzet tegen dit vonnis.

Het vonnis komt er pas na een maatschappelijke enquête. Daarbuiten werd een arts aangesteld om de verwondingen van het slachtoffer te onderzoeken. Voor deze ruzie had het koppel al jaren zware problemen gerelateerd aan geweld en alcohol. De zaak gaat verder op 23 oktober.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel