LEUVEN: Magnus op 23 oktober in Het Depot

Magnus, het danceproject van Tom Barman en CJ Bolland, speelt op 23 oktober in Het Depot. Snel tickets boeken is de boodschap.

In 2004 verscheen het debuut van Magnus en het veroverde meteen heel Europa. Het dance project van Tom Barman (dEUS) en CJ Bolland (Camargue, Sugar is Sweeter, The Prophet…) mikte zowel op de hersenen als op de onderbuik. Geheel in de trant van bands als Underworld kregen ze tijdens hun DJ sets op verschillende Europese festivals met hun aanstekelijke muziek ook de traditionele rockfan aan het dansen.

De afgelopen jaren leek Magnus van de aardbodem verdwenen, maar niets is minder waar. Begin vorig jaar kwam dit project in een stroomversnelling en het resultaat is een intelligente dansplaat geworden, waarin uiteenlopende invloeden van zowel Prince als JJ Cale versmelten met vroege eighties new wave tot de erg actuele sound die zo typerend is voor het werk van Magnus. 

Het nieuwe album met de titel “Where Neon Goes To Die” wordt in september verwacht. Op die nieuwe plaat is, naast allerlei guest vocals van o.a. Tom Smith (Editors), David Eugene Edwards (16 Horsepower, Woven hand), Selah Sue en Blaya (Buraka Som Sistema), ook Tim Van Hamel te horen naast Joris Caluwaerts en Christophe Claeys.PRAKTISCH

Het Depot | Martelarenplein 12
20.00 u | €14 –  €17
Cultuurkaart KULeuven: €11- €14

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel