LEUVEN: M-idzomer hoopt op tropische editie

Over een week is het zover: de tuin en zalen van M – Museum Leuven openen zich voor M-idzomer, het cultuur- en muziekfestival van Het Depot, 30CC en M. Tropische temperaturen en een tropisch programma beloven voor de vijfde maal een onvergetelijke 4-daagse.

“We hadden ons geen idealer scenario kunnen voorstellen”, zegt Denise Vandevoort, schepen van cultuur en voorzitter van M, “de weergoden lijken ons gunstig gezind, en dat kan ik alleen maar aanmoedigen.”

“Toch ben ik blij dat de schaduw van onze 100-jaar oude eik voor verkoeling zal zorgen. Het zal nodig zijn!”, lacht Luc Delrue, directeur van M.

Depot-baas Mike Naert wijst op de straffe namen deze editie. “Gabriel Rios, die momenteel ook met Stromae door Frankrijk tourt, één van de twee SX optredens van de zomer waar ze nieuwe nummers spelen, en een unieke jazzavond met wonderboy Jef Neve én rising star Melanie de Biasio.” Ook het M-café maakt deze editie deel uit van het parcours. Jong talent krijgt er een podium, terwijl het publiek kan genieten van de bieren van Brouwerij De Kroon.

Op donderdag 31/7 geeft Pieter Embrechts de aftrap van M-idzomer in het museum, terwijl Melanie de Biasio de avond afsluit in de tuin. Laat je meevoeren door de magie, de buienradar is kansloos.

PRAKTISCH

do 31/7 + vr 1/8 + za 2/8 + zo 3/8, vanaf 17:30 uur

M-idzomer, in M – Museum Leuven, L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven

info & tickets: www.m-idzomer.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel